Driehoek Noordzee Challenge

Driehoek Noordzee

Driehoek NoordZee

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht die elk oneven jaar op de Noordelijke Noordzee wordt gezeild. De rally start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar de Orkney- of de Shetlandeilanden, en van daar uit naar Noorwegen. De tocht terug naar Nederland maakt de Driehoek compleet. In 2019 varen we naar Lerwick, Shetland, en Flekkefjord in Noorwegen.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten betekent ook: korte nachten, mooie luchten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee. Een uitdagende klassieker dus!

De 22e Driehoek Noordzee wordt van zaterdag 22 juni tot zondag 7 juli 2019 gezeild. De bestemmingen zijn Lerwick (Shetland eilanden) en Flekkefjord (Noorwegen).

De voorbereidingen beginnen in februari en dat geldt natuurlijk ook voor de voorpret. Kom dus naar de Informatiemiddag op
zaterdag 9 februari vanaf 14.00 uur in Aan ut Water, Lelystad. Ontmoet andere deelnemers en breng met elkaar een inspirerende middag door.

Inschrijven kan hier.

Op donderdagavond 16 mei 2019 is de Schippersbijeenkomst. Hier delen we de laatste informatie en zetten de puntjes op de i. Natuurlijk is er ook ruimte om vragen te stellen en andere zeilers te spreken.

Benieuwd wat het zeilen van de Driehoek inhoudt? Bekijk het filmpje!

De vereisten aan schip en bemanning vind je op de veiligheidslijst. Voor deze tocht geldt Categorie 2.

Heb je vragen over deze tocht? De Zeezeilcommissie is bereikbaar via zzc@kustzeilers.nl